30 Ağustos 2014 Cumartesi

Kabak tatlısı

Benim gibi kabak tatlısını sevenler için bugün üzeri bol cevizli kabak tatlısı yapıyoruz





Malzemelerimiz
  • Birbucuk kilo balkabağı
  • İki su bardağı toz şeker 
  • Çekilmiş ceviz 
Yapılışı
  •  Bal kabağını alıyoruz kabuklarını soyup 
  • İçinin çekirdek kısmını temizleyip kare kare doğrayalım 
  •  Cam tepsiye veya  bir fırın kabına yerleştirip üzerine üstünü örtecek şekilde toz şeker 
  •  Serpip sulanmaya bırakıyoruz 
  • en az üç saat kabaklar suyunu bırakınca üstünü yağlı kagıtla kapatıyoruz  önceden ısıtılmış  fırına veriyoruz yarım saat kadar piştikten sonra üzerini açıp 5 dakika kadarda hafif kızarmasını sağlıyoruz fırından çıkarıp soğumaya bırakıp üzerine bol ceviz serpip servis yapıyoruz afiyet olsun
  •   ( sevenler servis ederken tahinde gezdirilebilir üstüne )

0 yorum:

Yorum Gönder