Malzemelerimiz
- Birbucuk kilo balkabağı
- İki su bardağı toz şeker
- Çekilmiş ceviz
- Bal kabağını alıyoruz kabuklarını soyup
- İçinin çekirdek kısmını temizleyip kare kare doğrayalım
- Cam tepsiye veya bir fırın kabına yerleştirip üzerine üstünü örtecek şekilde toz şeker
- Serpip sulanmaya bırakıyoruz
- en az üç saat kabaklar suyunu bırakınca üstünü yağlı kagıtla kapatıyoruz önceden ısıtılmış fırına veriyoruz yarım saat kadar piştikten sonra üzerini açıp 5 dakika kadarda hafif kızarmasını sağlıyoruz fırından çıkarıp soğumaya bırakıp üzerine bol ceviz serpip servis yapıyoruz afiyet olsun
- ( sevenler servis ederken tahinde gezdirilebilir üstüne )
0 yorum:
Yorum Gönder