17 Eylül 2014 Çarşamba

MANTAR BUGULAMA

Mantarı severmisiniz bence bu tarifi denemeden hayır demeyin muhakkak deneyin çok seveceksiniz kesinlikle normalde ben bunu mangal yaparken kömür üstünde pişiyorum ama bugün evde tavada yaptımki sizlere fikir olsun diye

Yapılışı

  • Yarım kilo mantarı 4 de bölelim jelatin folyoyu uzunca iki kat yapalım mantarları üstüne alalım mantarın üstüne bol maydanoz ve feslegen doğruyalım tüm bir baş sarımsağı soyalım doğruyalım üzerine tuzunu karabiber pul biber ve bolca hakiki zeytinyağı gezdirelim üzerine Üzerine kapatmak için folyoylan kalıyoruz ve uçlarını iki folyonun birbirlerine katlayarak kapatıyoruz ( resimlerde nasıl kapatılmış var ) geniş bir tavaya alarak orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika pişiriyoruz piştikten sonra folyonun üst kısmını kesip servis yapabiliriz misafirlerimiz içinde degişik bir ikram olur

0 yorum:

Yorum Gönder