Malzemeler
- Bir bucuk kilo süt
- Bir su bardagi pirinc
- Bir bucuk su bardagi toz seker
- Iki tane vanilya sekeri
- Iki tatli kasigi misir nisastasi
Önce pirinci yikayalim bir kücük tencerede su ekleyerek hasliyalim hafif
Sütü tenceye dökmeden önce tencereyi soguk suyla islatalimki dibi yapismasin
Sütümüzü tencereye bosaltiyoruz icine pirinci süzüp ekliyoruz ocakta orta ateste karistirarak
Kaynamasni bekliyoruz kaynayinca arada devamli karistirarak dibine tutmamasina dikkat ediyoruz
Özlesmeye baslayinca icine sekerini cok az suyla özenmis nisastamizi ekleyip karistirarak
Bir on daha dakika pisiriyoruz sonra firina dayanikli kaplarimiza bölerek böldügümüz sütlaclarimizi
Firin tepsisine yerlestirip tepsi önceden isitilmis firinin üst tarafina verlip sadece üstünün kizarmasi saglanir
Üzeri kizarinca firindan cikarilir
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder