1 Eylül 2014 Pazartesi

FIRINDA SÜTLAC

Eminim bir cogumuzun en sevdigi sütlü tatlilar arasinda geliyordur sütlac hele bide firinlanmis olursa













Malzemeler
  • Bir bucuk kilo süt
  • Bir su bardagi pirinc
  • Bir bucuk su bardagi toz seker
  • Iki tane vanilya sekeri
  • Iki tatli kasigi misir nisastasi
Yapilisi
Önce pirinci yikayalim bir kücük tencerede su ekleyerek hasliyalim hafif
Sütü tenceye  dökmeden önce tencereyi soguk suyla islatalimki dibi yapismasin 
Sütümüzü tencereye bosaltiyoruz icine pirinci süzüp ekliyoruz ocakta orta ateste karistirarak
Kaynamasni bekliyoruz kaynayinca arada devamli karistirarak dibine tutmamasina dikkat ediyoruz
Özlesmeye baslayinca icine sekerini cok az suyla özenmis nisastamizi ekleyip karistirarak
Bir on daha dakika pisiriyoruz sonra firina dayanikli kaplarimiza bölerek böldügümüz sütlaclarimizi
Firin tepsisine yerlestirip tepsi önceden isitilmis firinin üst tarafina verlip sadece üstünün kizarmasi saglanir
 Üzeri kizarinca firindan cikarilir
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder