17 Eylül 2014 Çarşamba

TEPSI KEBABI

  • Tepsi kebabı yedinizmi bilmiyorum ama yemediyseniz çok şey kaçırmışşınız demektir her zaman bıkmadan yenilebilecek bir kebab



  • Malzemeler
  • 1 kilo orta yağlı kıyma
  • Iki diş rendelenmiş sarımsak
  • Iki tane rendelenmiş kuru soğan
  • Bir tutam kekik ,karabiber ,kimyon ,pul biber ,tuz
  • Birer yemek kaşığı biber ve domates salçası
  • Üzerine serpistirmek için margarin parçaları

Yapılışı



  • Margarin ve salçalar hariç tüm malzememizi karıştırıp iyice yoguruyoruz köftemizi yogurduktan sonra fırın kabımıza döşüyoruz dikkat edelim kalınlığı bir parmak kalınlığından biraz kalın olacak üzerine salcalarımızı sulandırıp birazda tuz gezdiriyoruz üzerine margarin parçalarını serpiştirip önceden ısıtılmış fırına veriyoruz fırından çıkarmadan 10 dakika önce üzerine yeşil biber atabiliriz pişmeye başladıktan sonra fırını kısmadan 30 dakika en yüksek derecede pişirelim
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder