17 Eylül 2014 Çarşamba

DÜGÜN CORBASI


Bugün çok güzel degişik lezzetli bir çorba ile başlıyalım
Bazı yörelerde kemikli et ile yapılan ama benim sadece et olarak tercih ediyorum çok yararlı bir çorbadır kesinlikle deneyin derim sonra vezgecemeyeceğiniz vede çok seveceğiniz misafirlerinize değişik bir tat sunarak değişiklik yapabilirsiniz


 



 
 
 
 
 
Malzemeler
  • 400 gr et
  • 3 yumurta sarısı
  • 3 tane taze limon suyu
  • Üç kasık un
  • 1 su bardagı yoğurt
  • Tuz pul biber ve iki kaşık tereyağı
Yapilisi
  • Etimizi bir kaç parçaya bölerek tencereye alıyoruz üzerine iki buçuk litre kaynamış su ve tuz ilave ediyoruz kaynadıktan sonra altını kısıp etin tamamen pişmesini sağlıyoruz etimiz piştikten sonra etlerimizi et suyumuzun içinden çıkarıp bir tabağa alıp bekletiyoruz başka bir kabın içine yoğurdu yumurta sarılarını unu ve limon suyunu ilave edip iyice çırpıyoruz tencerede kalan et suyumuza bu karışımı karıştırarak ilave ediyoruz kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz kaynayınca altını kısıp arada karıştırarak pişmeye bırakıyoruz soğumaya bıraktığımız etleri küçük küçük didip pişmekte olan çorbanıza ilave ediyoruz bir küçük tavanızda iki kaşık tereyağını kızdırıp içine biraz pul biber atıp çorbamıza ilave ediyoruz
Afiyet olsun
 

0 yorum:

Yorum Gönder