1 Eylül 2014 Pazartesi

LAHMACUN

Bizim evin olmassa olmazi lahmacun zahmetli bir yapimi olsada harika lezzetiyle deger bence






Malzemeler
  • Bir kilo un
  • Iki tane yumurta
  • Bir cay bardagi yogurt
  • Yarim cay bardagi sivi yag hamur icin
  • Yarim yas maya(20gr)
  • Yarim kilo yagli kiyma
  • Bes tane kuru sogan
  • Üc tane domates
  • Dört tane yesil biber
  • Dört tanede etli kirmizi biber
  • Maydanoz ,tuz,karabiber,pul biber
  • Iki kasik biber salcasi
  • Yarim cay bardagi sivi yag ic harci icin
Hamurun yapilisi
  •  Mayayi az suyla eritiyoruz icine yumurtayi yogurdu sivi yagi tuzunu ilave edip ilik su ekleyelim.
Cokta yumusak olmayan bir hamur yoguralim iki ceviz büyüklügüne bezeler yapalim unlu bir zemine
Yerlestirip üzerini örtelim kurumasin bezeler.
  • Ic harcinin yapilisi
Kiymamizi bir derin kabin icine aliyoruz soganlarimizi  biberlerimizi temizleyelim mutfak robotunda
Cekelim kiymaya ilave edelim domatesleride cekip ilave edelim maydanozuda ince ince kiyalim ilave
Edelim tuzunu, pul biberini, kara biberini ,sivi yagini ve biber salcasini  ekleyelim iyice karistiralim.
Yaptigimiz bezelerden bir tane alip aciyoruz üstüne ic harcini kasik yardimiylan yayip silex makinasinda
Pisiriyoruz .
(Silexsi olmayan firin veya pizza tenceresindede pisirebilir)


0 yorum:

Yorum Gönder