24 Ağustos 2014 Pazar

VİŞNE ŞURUBU


 VİŞNE ŞURUBU

  •  Tam yaz günleri için vişne şurubu
  •  Üç kilo vişneyi yıkayıp tencereye alıp
  •  akşamdan bir buçuk kilo şekeri üzerine gezdirip 
  • sabaha kadar suyunun çıkması sağlanır
  •  sabak tencere oldugu gibi ocağa konur kaynamaya bırakılır
  •  arada karıştırarak vişneler iyice kaynayınca koyulmaya başlıcaktır
  •  hafif elimizdeki kepçeye ezerek karıştıralım ocaktan alıp soğumaya bırakın 
  • soguyunca tel süzgeçten geçirip suyunu tamamen süzmesini sağlayın
  •  hafiften kaşıkla bastırarak vişne şurubumuz hazırdır
  •  su ile karıştırarak içecek kıvamına getirin içine buz atınca harika bir yaz içeceği
  •  ( not vişnenin posasının içindeki çekirdekleri çıkarıp geri kalan vişneyi ezip kahvaltılık olarak kullanıyorum ben )

0 yorum:

Yorum Gönder