VİŞNE ŞURUBU
- Tam yaz günleri için vişne şurubu
- Üç kilo vişneyi yıkayıp tencereye alıp
- akşamdan bir buçuk kilo şekeri üzerine gezdirip
- sabaha kadar suyunun çıkması sağlanır
- sabak tencere oldugu gibi ocağa konur kaynamaya bırakılır
- arada karıştırarak vişneler iyice kaynayınca koyulmaya başlıcaktır
- hafif elimizdeki kepçeye ezerek karıştıralım ocaktan alıp soğumaya bırakın
- soguyunca tel süzgeçten geçirip suyunu tamamen süzmesini sağlayın
- hafiften kaşıkla bastırarak vişne şurubumuz hazırdır
- su ile karıştırarak içecek kıvamına getirin içine buz atınca harika bir yaz içeceği
- ( not vişnenin posasının içindeki çekirdekleri çıkarıp geri kalan vişneyi ezip kahvaltılık olarak kullanıyorum ben )
0 yorum:
Yorum Gönder