4 Aralık 2014 Perşembe

ayva tatlisi



Yemekler yendi ve sırada ayva tatlım var kaymaklı buram buram ayvanın kokusu ve tadını alarak yiyorsunuz Rabbimin bu güzel nimetinden yararlanma zamanı gelelim yapılışına

Ayva tatlısı

4 tane Ayvanın kabuklarını soyuyoruz ve ortadan ikiye bölüyoruz ortasındaki çekirdek yatağı kısmını kaşık yardımıyla temizliyoruz temizlediğimiz içlerdeki ayva çekirdeklerini atmıyoruz ayırıyoruz temizlediğimiz ve ortadan ikiye böldüğümüz ayvalarımızın her birini bir kaç limon damlasıyla ovalıyoruz ve tenceremize alıyoruz ve ayırdığımız ayva çekirdeklerini ve 5 tane karanfil ilave edip üzerlerine gelecek şekilde 4 çay bardağı toz şeker ekliyoruz ayvaların üstüne gelecek şekilde su ekleyip ocağa alıp kaynamaya bırakıyoruz kaynadıktan sonra altını kısıyoruz biraz piştikten sonra ayvalarımızı ters çeviriyoruz ve yumuşayana kadar pişirmeye devam eyoruz çatal ile kontrol ediyoruz yuşamışsa altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz soguyunca servis tabağına alıp ortasına kaymak koyup üzerini fıstıkla süsleyelim ve tencerede kalan şerbetimizi servis tabagındaki ayvalara ilave edelim
Afiyet olsun







0 yorum:

Yorum Gönder