26 Ocak 2016 Salı

ÇEŞNILI TEREYAĞLI KANEPELER





Çeşnili tereyağı denedinizmi hiç bilmiyorum ama denemediyseniz çok şey kaçırmışsınız derim üyecanlarım ve  kesinlikle hemen denemenizi tavsiye ederim bizim evin vazgeçilmezlerinden bir tattır devamlı bulunur kahvaltıya yada yemek yanlarında çorbanın yanına çok yakışan bir tat ekmek üzerine sürerek kısaca fırında kızartılarak eminim sizde müptelası olacaksınız buyrun yapılışına 



2 paket tereyağı 

( 500 g oda ısısında olacak )

Birer  tutam maydanoz 

feslegen-taze kekik ve frenk soğanı 

6 diş sarımsak tuz karabiber ve pul biber 

3 yemek kaşığı hakiki zeytinyağı 

Yapılışı


Önce sarımsaklarımızı soyup zeytinyağımızı ve tüm yeşillikleri mutfak robotundan geçiriyoruz sonra tereyağını ve tuzunu karabiberi pul biberi ekleyip iyice robotta karıştırıyoruz ve bir kaba alıp 
kullanmaya başlıyoruz afiyetler olsun






0 yorum:

Yorum Gönder