FELLAH KÖFTESİ
Bir kaç kere yiyip ama beyenmediğim aradan uzun bir süre sonra bir gün arkadaşımın yapıp günümüze getirince tadına baktığım anda elime kagıt kalem alıp anında tarif alıp o gün bugündür çok severek yaptıgım fellah köftesini yapalım beraber istedim bugün gelelim yapılışına
2 su bardagı ince bulguru bir su bardagı irmik ile bir kaba alalım üzerine sıcak su gezdirip ağzını kapatalım ve şişmesini bir yarım saat kadar sağlıyalım ve soguyunca içine iki yumurta iki yemek kaşıgı un bir tatlı kaşıgı kimyon bir tatlı kaşıgı karabiber bir yemek kaşıgı biber salcası tuz bunları iyice yoğuralım ve küçük küçükyuvarlaklar yapıp ortalarına parmağınızla basalım formunu verelim bürün hamurumuz bitince tencerede suyu kaynatalım biraz tuz ile içine yaptığımız köftelerimizi atalım ve kaynayınca köfteleri içinden çıkarmadan bu sudan bir su bardagı kadar ayırıp bir beş dakika kadar pişirip köftelerimizi süzüp kısa bir soguk suyun altına tutalım ve bir kenarı alalım
Başka bir geniş tencerede yarım su bardagı sıvı yağ ile bir kaşıgı biber salcasını kısaca kızdıralım üzerine bir kutu konserve domates yada dört tane Olgun domatesi rendeliyelim ben konserve domates kullandım üzerine biraz kuru nane karabiber ce bol kimyon tuz ve 4/5 tane sarımsak rendeliyelim ve kısaca kavuralım en son köftelerimizi hallatmemiz ayırdığımız haşlama suyunu ilave edip kaynatalım ve köftelerimizi içine ekleyip iyice karıştıralım bir kere kaynatıp altını kapatıp servis tabağına alalım soguyunca üzerine bol maydanoz Serpip servis edelim
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder